Reunió informativa ajudes LEADER
10/07/2018

Sabies que el 91% del territori europeu es compon de zones rurals i, no obstant això, en elles, només viu el 56% de la població? El programa d'ajudes Leader consta d'una sèrie d'ajudes que s'enfoquen en el medi rural i intenten donar resposta a l'abandó de les zones agrícoles a Europa. Aquest va ser el principal motiu impulsor perquè la Comissió Europea aprovara el primer projecte Leader, com a forma de pal·liar la despoblació rural i impuls al desenvolupament en aquestes regions desfavorides. Es tracta de fomentar els recursos propis de cada regió i la creació de microempreses rurals, especialment.

Quins objectius persegueixen aquestes ajudes

Les principals línies d'actuació de les ajudes se sostenen en els següents 3 objectius principals:

1. Formar a la població en labors específiques i sostenibles.

2. Ajudar les xicotetes i mitjanes empreses a millorar la seua productivitat i competitivitat per al desenvolupament agrícola.

3. Finançar noves iniciatives econòmiques i mediambientals i destinar una part del pressupost del programa a això.

En què consisteixen les ajudes Leader

Els fons de les ajudes provenen sempre del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. La subvenció té un valor de fins a del 50% del cost de la inversió del projecte, és a dir, et poden donar fins a la meitat de tot el que necessites per a obrir l'empresa o traure avant el projecte, sempre que aquest es desenvolupe en l'entorn rural.

Les ajudes es destinen a projectes independents d'empreses xicotetes i amb poca facturació. Per exemple, s'han concedit ajudes a la creació d'empreses de menjars precuinats, aliments per a mascotes, cellers de licors típics locals, serveis de taxi, construcció d'hotels o restaurants, gelateries, etc.

Per què és tan necessari el programa Leader

El vertader valor del pla Leader és fomentar les empreses rurals, de manera directa i a nivell regional. 

L'impacte de les subvencions Leader és gran i es pot mesurar no solament en termes econòmics d'inversió o ocupació, que també són bastant significatius, sinó també pel model d'intervenció que empren, el mateix que permet als agents locals reactivar el potencial en cada territori, diversificar l'economia, augmentar el treball en xarxa, innovar, etc. Per aquest motiu, Leader a Europa, que ja porta molts anys funcionant amb gran èxit, ha significat un avanç de gran importància cap al desenvolupament del món rural i de l'economia dels països membres de la Unió Europea.

Si eres un emprenedor de l'entorn rural i tens ganes d'unir-te al pla Leader, segurament trobaràs en aquestes ajudes una excel·lent forma d'avançar cap a la consecució dels teus projectes en l'entorn rural. 

Vine demà dia 11 a la reunió informativa a les 19.00 h a l'Ajuntament de Vallada.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30