Agricultura
La Conselleria d'Agricultura posa en funcionament un telèfon d'informació sobre la ‘Xylella fastidiosa’
31/07/2017

 

La ‘Xylella fastidiosa’ és un bacteri amb un rang de plantes hospedants molt ampli, i que pot produir greus danys en cultius tals com els cítrics, la vinya, l’olivera i algunes espècies del gènere Prunus, així com en nombroses espècies ornamentals i forestals. Aquest bacteri provoca un decaïment ràpid i generalitzat de la planta, produint-se, en els casos més greus, la seca de fulles i branques, i finalment la mort de tota la planta.

 

Des de la Conselleria d’Agricultura informen que s’han intensificat les prospeccions després de la primera detecció del bacteri ‘Xylella fastidiosa’ en algunes zones de la Comunitat Valenciana.  Continuen amb el desenvolupament del Pla de Contingència, realitzant tasques intenses de prospecció, mostreig i trampeig en una zona de 100 metres al voltant dels focus. Es manté l’àrea de vigilància en un radi de 10 quilòmetres en compliment de la normativa europea (Decisió 2015/789 i les seues modificacions).

 

La conselleria d’Agricultura ha habilitat un servei gratuït telefònic a través del número 900 532 000 en el qual es podran realitzar consultes i una adreça de correu electrònic, xylella@gva.es.

 

En aquest enllaç, podeu consultar la zona demarcada per Xylella fastidiosa a la Comunitat Valenciana, actualitzada a 25 de juliol de 2017: https://goo.gl/HHu3vH

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31