28 juny Dia Internacional del Orgullo LGTBI
28/06/2018

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE L'ORGULL LGTBI

El 28 de juny, en record als disturbis de Stonewall (Nova York), celebrem el reconeixement formal dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuales, transexuales i intersexuales fonamentat en valors universals i democràtics com la igualtat, el respecte, la diversitat i la llibertat i, al mateix temps, lamentem que aquest pas no s'haja produït a nivell mundial, ni de manera plena. Lamentem també que en molts casos el reconeixement dels seus drets no passada de ser un reconeixement formal, que per desgràcia en ocasions no és suficient garantia per a aquestes persones que els seus drets siguen efectivament respectats.
Reconeixem les moltes mesures que des de diferents àmbits es vénen duent a terme per a recolzar a les víctimes i per a modificar actituds i ens solidaritzem amb totes les persones que han patit mostres d'intolerància, discriminació i violència.
Les Corporacions locals espanyoles seguim compromeses amb el desenvolupament i implementació de polítiques i serveis públics vetlant per una garantia d'igualtat efectiva amb independència de la seua orientació sexual i identitat de gènere, com a element essencial per a la convivència, el progrés i el desenvolupament social i econòmic sostenible.
Som, les Entitats locals, la porta d'entrada i primer termòmetre de les necessitats de la ciutadania i salvaguardia de la convivència ciutadana i no discriminació de totes les persones, amb independència de la seua raça, sexe, edat, procedència i condició sexual, representem un dels tres pilars fonamentals sobre els quals descansa l'estructura del nostre Estat i contribuïm de forma inequívoca a l'estat de benestar.
Ajuntaments, Diputacions, Cabildos i Consells Insulars reclamem el nostre paper com a agents essencials en el disseny i el desenvolupament de polítiques trasversals i estratègiques que garantisquen la igualtat de tracte, en dignitat i en drets.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30