Llocs d'interés

Avencs i coves

Els amants de l'espeleologia trobaran a Vallada, una gran varietat de coves i avencs per explorar: Cova del Castell, Cova del Cavall, Cova Santa, Cova Pates, Cova Mosseguellos (amb restes de pintura rupestre de l'època del Paleolític), Sima de la Balarma, Sima Penya el Sol ...

Barranc de Boquella i Terrassos (PR-V 305)

Destaca la impressionant geomorfologia d'aquesta zona, formada pels dos barrancs separats per la Plana de la Meravellosa. Presenta una gran extensió des de la desembocadura dels barrancs al riu Canyoles, recorrent els termes municipals de Moixent, Énguera i Aiora.

Riu Cànyoles

El llit fluvial més important de Vallada, que travessa tot el seu terme municipal. Ací s'observa la flora i fauna típica d'un ambient humit.


 

Alt de la Creu

Aquest espai limítrof entre els municipis de Vallada, Moixent, Ontinyent i Aielo de Malferit, representa el punt de major altitud de Vallada, on apareixen associacions vegetals endèmiques de la regió.

Saraella, Penyó i Corda del Castell (SL El Penyó)

Paisatge càrstic espectacular on es troba el Túnel del Sumidor i un corrent d'aigua salada única a la regió. El contrast dels guixos rojos, les calcàries grises i el verd de la vegetació, confereix a aquesta zona una gran bellesa.

Saraella Llarga (PR-V El Tossal).

Representa la continuació natural de l'àrea de la Saraella. Situada a l'est de la població, destaca en el seu recorregut per la presència d'afloraments paleontològics d'invertebrats marins que indiquen l'origen geològic de la regió.

El túnel del Sumidor

El túnel del Sumidor és la cavitat més important del món en desnivells càrstics i representa un desnivell provisional de 205 m. en un recorregut d'aproximadament 1.300 m., el que la converteixen en la cavitat més profunda del món de les desenvolupades en guixos. L'entrada del túnel es troba en una xicoteta depressió a la capçalera del barranc del Penyó, al costat del propi llit.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30